Αποδράσεις

  Από το ξενώνα μας, Αρμονία, πέρα από το χωριό Κεφαλάρι, μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις στη γύρω περιοχή της Ορεινής Κορινθίας, όπως στη Στυμφαλία, στη Καστανιά, στο Φενεό, στη Γκούρα, στο Ταρσό, στα Τρικαλα Κορινθιας. Άλλοι κοντινοί προορισμοί είναι η Νεμέα, το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο.

 

  Πολύ κοντά σε μας βρίσκεται η Στυμφαλία (8 χλμ) με τη λίμνη της. Εκεί μπορείτε να δείτε τα ερείπια της Ακρόπολης της Αρχαίας Στυμφάλου και της Ενετικής Μονής Ζαρακά, καθώς και να επισκεφθείτε το υπερσύγχρονο Μουσείο Περιβάλλοντος.

  Μια υπέροχη διαδρομή μπορεί να σας οδηγήσει στο Φενεό (30 χλμ) , όπου μπορείτε να απολαύσετε από την κορυφή του φράγματος καθώς και από το ιστορικό μοναστήρι του Αϊ – Γιώργη τη θέα της λίμνης Δόξας, στα νερά της οποίας αντανακλώνται τα γύρω βουνά.

  Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφθείτε στο Ταρσό (40 χλμ) τα «Μετέωρα» της Ορεινής Κορινθίας. Κάθετοι βράχοι με την Παναγία των Βράχων να βρίσκεται μέσα στη σπηλιά που σχηματίζουν.

  Μια άλλη διαδρομή μπορεί να σας φέρει στα Τρίκαλα Κορινθίας (30 χλμ), κτισμένα στις πλαγιές της οροσειράς Ζήρειας περιτριγυρισμένα από πυκνά ελατοδάση. Εκεί υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο για τους λάτρεις του σκι.

  Ακόμα ένας άλλος προορισμός είναι η Νεμέα (25 χλμ), όπου οι «δρόμοι του κρασιού» θα σας οδηγήσουν στους αμπελώνες και στα επισκέψιμα οινοποιεία καθώς και στον αρχαιολογικό της χώρο με το αρχαίο στάδιο.

  Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κιάτο (25 χλμ) με την όμορφη παραλία του Διμηνιού και το θέατρο της αρχαίας Σικυώνας κοντά στην πόλη του Κιάτου. Καθώς και τον Πευκιά του Ξυλοκάστρου (30 χλμ) «το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας» του Κώστα Καρυωτάκη.

  Διαθέτουμε ποδήλατα βουνού για να περιηγηθείτε και να χαρείτε τις βόλτες σας στην φύση, να πάρετε βαθιές ανάσες οξυγόνου και να αναζωογονηθείτε!

Χιλ. Αποστάσεις: